Projectontwikkelaar schiet vzw SOS Schulden op School te hulp

2020-02-28
Projectontwikkelaar schiet vzw SOS Schulden op School te hulp

 

Projectontwikkelaar schiet vzw SOS Schulden op School te hulp

Aalst - In oktober 2019 besliste het gemeenteraadbestuur van Aalst om de stedelijke subsidies aan vzw SOS Schulden op School stop te zetten. De vzw met haar oorsprong in Aalst die opkomt voor gelijke onderwijskansen, liep hierdoor 12.000 euro mis. De vereniging bleef echter niet bij de pakken zitten en trok verschillende nieuwe sponsors aan waaronder ook een Antwerpse projectontwikkelaar die een deel van de misgelopen subsidie op zich zal nemen.

De Antwerpse projectontwikkelaar NEW ondersteunt vzw SOS Schulden op School nu door 500 euro te schenken per appartement die ze verkoopt binnen haar nieuwbouwproject Moos te Aalst. Op die manier sponsort NEW in totaal 4.500 euro aan de vzw.

“Met iedere duurzame nieuwbouwontwikkeling die NEW realiseert willen we niet alleen de buurt mooier maken maar sponsoren we ook een lokaal goed doel. Zo dragen we letterlijk en figuurlijk ons steentje bij in iedere gemeente waar we actief zijn. Toen we het nieuws vernamen van de subsidiestop twijfelden we geen seconde om dit mooi initiatief te steunen. Onderwijs is namelijk een essentiële bouwsteen binnen onze maatschappij”, aldus Maxime Koot, bestuurder van projectontwikkelaar NEW.

Voor vzw SOS Schulden op School is dit een welgekomen steun gezien zij het nieuws van de subsidiestop in het midden van het schooljaar te horen kreeg. SOS Schulden op School heeft haar werkingsmiddelen nodig om scholen en haar partners te sensibiliseren hoe om te gaan met onbetaalde rekeningen. Gelijke onderwijskansen zijn essentieel om ieder kind de ontwikkeling te kunnen bieden die het nodig heeft.
 
“We zijn ontzettend blij met de ondersteuning van NEW, die aanvoelt als een waardering voor ons werk. Het geeft ons de kans om elke dag opnieuw het verschil te maken in de scholen. Minstens 1 kind op 7 in de klas leeft in armoede en dat weegt op die kinderen. We zijn verheugd over de brede en warme steun vanuit de samenleving. De stad kan onze middelen afnemen, maar nooit ons engagement”, aldus voorzitter Johan Van Biesen.
 
Op het lanceringsevent van nieuwbouwproject Moos op zaterdag 7 maart in de Stedelijke Basisschool De Duizendpootjes zal de verkoop tussen 10 en 14 uur officieel van start gaan. Hier zal het project in première worden voorgesteld aan geïnteresseerde kandidaat-kopers.