Acht huizen en een villa op komst in Drie Eikenstraat

2020-04-22

Gazet van Antwerpen - Filip Spoelders - 22 april 2020

Acht huizen en een villa op komst in Drie Eikenstraat

 

3foto's

Projectontwikkelaar New uit Antwerpen begint in augustus met de bouw van de laatste verkaveling op de terreinen van Molenveld langs de Drie Eikenstraat in Edegem. Het nieuwe project De Drie Eiken omvat acht woningen en een villa aan de zijde van Molenveld-zuid.

 

De sites Molenveld-noord, waar onder andere het voormalige GB-depot stond, en Molenveld-zuid kenden de afgelopen vijftien jaar een serieuze transformatie. Na de afbraak van het depot rezen op het deel van de Drie Eikenstraat tussen de Prins Boudewijnlaan en de E19 verschillende woonprojecten en een woonzorgcentrum uit de grond. Met De Drie Eiken op Molenveld-zuid wordt nu werk gemaakt van het sluitstuk.

 

“Deze nieuwbouw is het laatste stukje van Molenveld dat ontwikkeld wordt”, vertelt Maxime Koot, zaakvoerder en projectverantwoordelijke bij New. “Momenteel wordt het terrein bouwrijp gemaakt. We verwachten dat dit tegen volgende week in orde is. De bouwwerken worden na het bouwverlof in augustus opgestart. Na twaalf maanden bouwen hopen we in de zomer van 2021 de eerste bewoners te ontvangen.”

 

De voorzijde van de verkaveling is naar de Drie Eikenstraat gericht terwijl de woningen aan de achterzijde aansluiten op de autoluwe woonwijk van de Rosalialaan en het Theo Mertensplein. “We voorzien in een mix van open, halfopen en gesloten bebouwing. De ligging is ideaal met het centrum van Edegem in de nabijheid en een makkelijke verbinding richting Antwerpen, Mechelen of Brussel.”

 

Vijf van de negen woongelegenheden zijn reeds verkocht. “De woningen en de villa die nog beschikbaar zijn, hebben allemaal een terras dat naar het zuiden is gericht. We zitten met deze nieuwbouw in een hoger segment aangezien de huizen onder andere worden uitgerust met drie slaapkamers. Ook de oppervlakten van de gronden zijn eerder ruim”, geeft Maxime aan.

 

De kavels variëren van 227 tot 1.129 vierkante meter. De verkoopprijs vangt aan vanaf 449.000 euro, exclusief kosten. De kopers kunnen hun woning samen met de architect van New nog verder naar hun hand zetten. Ieder huis heeft onder andere één tot twee badkamers, de mogelijkheid tot een inpandige garage, een lichte leefruimte, een keuken met berging en een grote zolder.

Goed doel

Voor New, dat over heel Vlaanderen actief is, is het de eerste realisatie in Edegem. Naast het realiseren van kwaliteitsvolle woningen wil het zich ook op sociaal vlak engageren voor de plaatselijke gemeenschap. “Wanneer het mogelijk is, gaan we bij ieder project op zoek naar een lokaal goed doel met betrekking tot jongeren. In Edegem kozen we voor De Vlinderkens. Het centrum vangt jongeren op die in een moeilijke thuissituatie zitten. We willen deze werking ondersteunen en schenken bij iedere verkochte woning van De Drie Eiken 1.000 euro aan De Vlinderkens.”