The Roastery

Oever 16
2000 Antwerpen

Luxueuze appartementen in het hartje van Antwerpen

Welkom thuis in The Roastery

The Roastery situeert zich op de voormalige site van koffiebranderij Jespers. De 14 appartementen en lofts verdeeld over 3 gebouwen zijn gevormd rond een centrale binnentuin die een oase van rust biedt in de bruisende buurt. Gezelligheid is hier troef dankzij de ideale verbinding tussen de modewijk, het trendy Zuid en de oude binnenstad. Een prachtige locatie om te leven, wonen en genieten.

Of

Nieuwbouw en renovatie zorgen voor karaktervolle appartementen

Een mix van nieuwbouw en renovatie zorgen voor een mooi contrast in dit karaktervol project te midden van ‘t stad. De architecturale details en hoge afwerkingsgraad zorgen voor een exclusieve inrichting die doorheen het hele project voelbaar is. The Roastery is uniek dankzij haar robuuste karakter gecombineerd met een tijdloze elegantie. Met een knipoog naar zowel het verleden als de toekomst is dit project de perfecte balans tussen innovatief en karaktervol wonen.

Stap binnen in the roastery

Sta binnen in je toekomstige thuis en ontdek de sfeer van het project.

Nieuwbouw en renovatie zorgen voor karaktervolle appartementen

Wonen in het bruisende centrum van Antwerpen

The Roastery ligt pal in het historisch centrum van Antwerpen. The Roastery East toont zich aan het gezellige plein van “Den Oever”. The Roastery is gelegen op wandelafstand van de Grote Markt, Voetgangerstunnel en Kloosterstraat. Om de hoek wandel je door de meest bruisende buurten en mooiste toeristische trekpleisters van Antwerpen. Op wandel- en fietsafstand van The Roastery kan je heerlijk dineren, winkelen of bijbabbelen met een kopje koffie. Wil je wat uitwaaien aan de Schelde? Neem dan de boot of voetgangerstunnel om snel de groene gordel rond Antwerpen te bereiken. The Roastery biedt het beste van twee werelden.

"Een perfecte blend
van verleden en toekomst

Een stukje geschiedenis over de Antwerpse koffiebranderij Jespers

De naam en vormgeving van The Roastery is absoluut niet gestolen. De gebouwen hebben een prachtige geschiedenis die koffie, familie en het stadsleven in Antwerpen aan elkaar weeft.

 

Het familiebedrijf -oorspronkelijk een kruidenier-, dat de lange lijn van Jespers volgt, start met grootvader Cornelius Jespers. Op 6 juli 1900 doet hij een aanvraag om “een zinken koffiemolen” uit te hangen. In 1904 wordt de Kloosterstraat verlaten en een jaar later worden de verbouwingsplannen van de Oever opgesteld.

 

Na de Watersnoodramp in 1953 krijgt de winkel een opvallende aanwinst: een grote, moderne koffiebrander. Jespers groeide uit tot supermarkt met als specialiteit vers gebrande koffie. In 2021 sluit Jespers zijn deuren en kiezen ze voor een volledig online bestaan. Het verhaal van de koffiebranderij wordt meegenomen in een nieuw ontwikkelingsproject en heropleving van de site.

Scroll naar boven
Verkrijg meer info over project The Roastery
Download de brochure van project The Roastery
Download de brochure van project The Roastery

Bedankt voor je interesse!

Download de brochure hieronder